ESKUS - ESITYSTAITEEN KESKUS

Eskus on esitystaiteen tekijöiden vuonna 2009 perustama sateenvarjo-organisaatio, joka tuo yhteen esitystaiteen tekijät ja luo niiden välille synergiaa. Kansainvälisyys on toiminnassa keskeistä. Eskus on toiminut vuodesta 2011 Helsingin Suvilahdessa.

Eskus on vakiinnuttanut toimintansa Helsingissä, ja pyrkii tavoittamaan keskeiset esitystaiteen toimijat kaikkialla Suomessa, jotta se voi entistä tehokkaammin edistää tiedonkulkua esitystaiteen kentällä sekä parantaa esitystaiteen ja -taiteilijoiden asemaa.

Tarkoituksena on luoda Eskuksesta verkosto, joka levittäytyy yli koko taidekentän, linkittää esitystaiteen tekijät toisiinsa ja auttaa niitä löytämään yleisönsä. Eskus ei siis korvaa olemassa olevia rakenteita, vaan tekee laajasti ja tehokkaasti yhteistyötä olemassa olevien organisaatioiden kanssa.

*

ESKUKSEN JÄSENET

Eskuksen perustajajäsenet ovat esitystaiteen ryhmät Esitystaiteen seura, Oblivia, Todellisuuden tutkimuskeskus ja Toisissa Tiloissa sekä performanssitaiteilijoista koostuva Presentaatio.

Vuonna 2014 Eskukseen ovat liittyneet Circus Maximus, Teatteri Quo Vadis, Totem-teatteri, Anti - Contemporary Art Festival, New Performance Turku, Intomieliset / Arja Tiili Co, Mad House ystävät ja Ehkä-tuotanto. Lisäksi on perustettu Eskuksen henkilöjäsenet ry, jonka kautta henkilöt voivat liittyä Eskukseen.

Eskus-jäsenyyteen liittyvät lisätiedot ja vapaamuotoiset jäsenhakemukset:

Annamari Karjalainen, toiminnanjohtaja
annamari.karjalainen(at)eskus.fi
puh. 045 874 0470

Eskuksen henkilöjäsenet ry:hyn liittyvät lisätiedot ja vapaamuotoiset jäsenhakemukset:
yhdistyksen sihteeri Janika Kunnari: janika.kunnari(at)gmail.com